Biologisch speltbrood

Ingrediënten

  • 400 gr. volkoren spelt
  • 200 gr. witte spelt
  • 120 gr. karnemelk
  • 250 gr. water
  • 30 gr. verse gist
  • 1 soeplepel vloeibare honing
  • 250 gr. zaden (zonnebloem, pompoen, lijnzaad, sesamzaadjes, chia)
  • 1 theelepel zout
  • 30 gr. azijn
  • 1 EL zure room

Bereiding

  •  Doe heet water met de koude karnemelk en de honing in de mengbeker (dit moet handlauw zijn) of koud water met de karnemelk en de honing --> 1 ½ minuut/ Snelheid 1/ 37° (test of het niet te warm of te koud is)
  • Voeg de gist erbij als het de juiste temperatuur heeft

Laat ongeveer 10 à 15 minuten rijzen op natuurlijke manier.

  • Voeg bloem toe --> 3 minuten met deeg graantje
  • Voeg de overige ingrediënten toe --> 1 minuut/ graantje

Neem het deeg uit de pot, kneed nog even en bestrooi met wat bloem.

Laat minstens 2 uur rijzen onder plasticfolie met daarop een handdoek.

Kneed het opnieuw, doe het deeg in de bakplaat en laat nog ongeveer één uur rijzen.

Bak af op 45 minuten/ 185°

Klop op het brood - klinkt het hol dan is het goed, anders nog even bijzetten.

Deel dit recept