Dragon Sinaasappel saus bij asperges

 

Ingrediënten: voor 4 personen

  • Blaadjes van 1 stengel dragon
  • 1 sjalot
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem (type 405)
  • 500 gr aspergebouillon
  • 1 scheutje witte wijn
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Vers geraspte nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper
  • 100 gr room

Bereiding

  • Doe de dragon in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5. Doe uit de beker en zet apart.
  • Doe de sjalot in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5. Met de spatel naar beneden doen. Boter bijvoegen -> 3 minuten/ 120°C/Snelheid 1.
  • Voeg de bloem, aspergebouillon, witte wijn en sinaasappelsap toe -> 5 minuten/100°C/Snelheid 2.
  • Kruiden met nootmuskaat, zout en peper, dan de room en dragon toevoegen ->5 minuten/70°C/Snelheid 1

 

Tip: Kan ook met gluten vrije bloem en lactose vrije boter gemaakt worden

Deel dit recept