Ingrediënten
- 40 gr Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 tl boter
- 1 ajuin, doorsnijden
- 1 knoflookteentje
- 1-2 rode Peperoni, in stukken
- 5 el olijfolie
- 1-2 el vloeibare honing (20-40 gr)
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gr)
- 1 ½ tl zout
- 3 snuifjes peper
- 400 gr broccoli roosjes
- 600 gr kipfilet, in stukken (4 cm)
- 125 gr mozzarella in stukken
- Blaadjes van 5 takjes basilicum
Bereiding
- Doe de Parmezaanse kaas in de beker -> 8 seconden/Snelheid 10, uit de beker doen
- Een ovenschaal met boter invetten. De oven voorverwarmen op 220°
- Doe de ajuin, knoflook en de peperoni in de beker -> 5 seconden/Snelheid 5 en met de spatel naar beneden doen.
- Voeg 3 el olijfolie toe, zonder maatbeker -> 5 minuten/Varoma/Snelheid 1.
- Doe honing, tomaten, 1tl zout en peper erbij -> 18 minuten/120°/ / Snelheid 2
- Varomaschaal opzetten, broccoli roosjes inleggen, afsluiten -> 10 minuten/100°/ / Snelheid 1. Ondertussen in een pan 2 el olijfolie verwarmen, de stukjes kipfilet kruiden met ½ tl zout, 3-4 minuten aanbakken aan alle kanten en dan in de ovenschaal doen.
- De varomaschaal afnemen en op een bord zetten. De tomatensaus op smaak brengen en over het vlees doen in de ovenschaal.
- Broccoli, mozzarella en de parmezaanse kaas over de ovenschaal verdelen en in de oven zetten (middelste rooster) 20-25 minuten (220°) bakken.
- De basilicumblaadjes over de Kip Arrabbiata strooien en opdienen