Sinaasappel flan

 

Ingrediënten karamelsiroop:

  • 100 gr suiker
  • 2 el water
  • 4 el vers geperst sinaasappelsap

Ingrediënten flan:

  • 500 gr melk
  • 1 snuifje zout
  • 1 vanillestokje
  • 2 el geraspte sinaasappelschil
  • 4 eieren

Bereiding karamelsiroop:

  • Alle ingrediënten in een pan doen en op een zacht vuur al roerend aan de kook brengen. Bruin laten worden en direct van het vuur nemen.
  • Deze siroop in 6 vuurvaste vormen verdelen.
  • Een diepe bakvorm met water vullen en op het onderste rooster in de voorverwarmde oven zetten (225°)

Bereiding flan:

  • Vlinder plaatsen.
  • Melk, zout, inhoud van vanillestokje en de geraspte sinaasappelschillen in de beker doen -> 6 minuten/90°/Snelheid 2.
  • De eieren, één voor één door de opening op het draaiende mes in de beker doen.
  • Deze mengeling in de voorbereide vormen verdelen en in de bakvorm met water zetten en bakken (40 minuten).
  • Als ze klaar zijn laten afkoelen en ’s nachts in de koelkast zetten.
  • Voor het serveren met een mes langs de rand losmaken

Deel dit recept