Ingrediënten karamelsiroop:
- 100 gr suiker
- 2 el water
- 4 el vers geperst sinaasappelsap
Ingrediënten flan:
- 500 gr melk
- 1 snuifje zout
- 1 vanillestokje
- 2 el geraspte sinaasappelschil
- 4 eieren
Bereiding karamelsiroop:
- Alle ingrediënten in een pan doen en op een zacht vuur al roerend aan de kook brengen. Bruin laten worden en direct van het vuur nemen.
- Deze siroop in 6 vuurvaste vormen verdelen.
- Een diepe bakvorm met water vullen en op het onderste rooster in de voorverwarmde oven zetten (225°)
Bereiding flan:
- Vlinder plaatsen.
- Melk, zout, inhoud van vanillestokje en de geraspte sinaasappelschillen in de beker doen -> 6 minuten/90°/Snelheid 2.
- De eieren, één voor één door de opening op het draaiende mes in de beker doen.
- Deze mengeling in de voorbereide vormen verdelen en in de bakvorm met water zetten en bakken (40 minuten).
- Als ze klaar zijn laten afkoelen en ’s nachts in de koelkast zetten.
- Voor het serveren met een mes langs de rand losmaken