Zoete aardappel blini’s met pinda paprika salsa

 

 

Ingrediënten

  • 200 gr zoete aardappelen
  • 120 gr lactose vrije melk
  • 1 tl droge gist
  • ¼ tl honing
  • 135 gr gluten vrije bloem
  • Zout en peper
  • Gedroogde rode pepervlokken (naar smaak)
  • 75 gr zure room
  • 1 ei
  • 600 gr paprika’s
  • 1 bosje koriander
  • 100 gr pinda’s (geroosterd en gezouten)
  • 3 el citroensap
  • 1 tl agaven siroop
  • 1 snuifje zeezout
  • Gemalen peper
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 gr natuuryoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 4 el plantaardige olie

Bereiding

  • De aardappelen schillen, in stukken snijden en in de beker doen -> 10 seconden/Snelheid 5, uit de beker doen en aan de kant zetten
  • Voeg melk, gist en honing in de beker -> 3 minuten/37°/Snelheid 1
  • Het meel, ½ tl zout, gedroogde rode pepervlokken, zure room en het ei toevoegen-> 3 minuten/http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/deegstand.png. Uit de beker doen en in op een warme plaats laten rijzen. De beker reinigen
  • De oven voorverwarmen (grilfunctie) 225°.
  • De paprika’s wassen, halveren, de pitten uit doen en ze verdelen op een bakblik, laten grillen tot op de schil blaasjes komen. Uit de oven nemen en vochtig keukenpapier er over heen leggen en laten afkoelen. Voor de salsa: Doe de korianderblaadjes in de beker  -> 4 seconden /Snelheid 8, uit de beker doen. Doe de pinda’s in de beker ->3 seconden/Snelheid 6. Citroensap, agaven siroop, zeezout en peper voegen -> 5 seconden/linksom/Snelheid 3, voeg de koriander toe -> 5 seconden/ linksom/Snelheid 2 en uit de beker doen.
  • Voor de dip: knoflookteentjes pellen en in de beker doen -> 3 seconden/Snelheid 7. Met de spatel naar beneden doen en -> 3 seconden/Snelheid 5. Doe de yoghurt, olijfolie,1/2 tl zout en een snuifje peper erbij -> 15 seconden/Snelheid 3,5.  Uit de beker doen en de beker reinigen.
  • De zoete aardappelen onder het deeg mengen, 4 el plantaardige olie in een pan verwarmen en van het deeg kleine pannenkoekjes bakken.

Deel dit recept