Ingrediënten:
- 500 gr. volkoren spelt
- 300 gr. witte spelt
- 200 gr. zaden (zonnebloem, pompoen, lijnzaad, sesamzaadje, chia)
- 40 gr. verse gist
- 150 gr. karnemelk
- 330 gr. water
- 2 soeplepels vloeibare honing
- 1 theelepel zout
- 30 gr. azijn
- 20 gr. olijfolie (mag, maar moet niet)
Bereiding:
- Doe de koude botermelk samen met de gist en het heet water in de mengbeker.
- Laat ongeveer 10 à 15 minuten gisten op natuurlijke wijze.
- Voeg bloem toe en meng ---> 30 seconden/snelheid 3.
- Voeg al de rest van de ingrediënten toe, --->3 minuten/graantje.
- Laat minstens 1 uur rijzen onder plasticfolie met daar boven op een handdoek. Kneed het opnieuw, doe in een ronde bakplaat van een vlaplaat en laat minstens een uur rijzen.
- Bak af: 20 minuten op 220°, verlaag dan de temperatuur naar 180° en nog eens 30/40 minuten.