Gehaktballetjes in tomaten-olijven saus

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ajuin (gehalveerd)
  • 20 gr olijfolie
  • 40 gr olijven (ontpit)
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • ¼ tl peper
  • ½ tl zoete paprika
  • 25 gr paneermeel
  • Een beetje olijfolie om te braden

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 knoflookteentje
  • 1 ajuin (gehalveerd)
  • 15 gr olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten (800 gr)
  • 40 gr groene ontpitte olijven
  • 1 blokje groentebouillon
  • ½ tl peper
  • ¼ tl paprika
  • Een beetje rozemarijn (naar smaak)

      Bereiding gehaktballetjes:

  • Doe de ajuin en de knoflook in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5
  • Olijfolie toevoegen-> 2 minuten /Varoma/ Snelheid 1.
  • De overige ingrediënten toevoegen -> 1 minuut/Snelheidhttp://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/lepeltje.png
  • Gehaktballetjes rollen, zo groot als walnoten, en terwijl de saus kookt de gehaktballetjes rondom bruin bakken in de olijfolie.

        Bereiding saus:

  • Doe de ajuin en de knoflook in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5
  • Olijfolie toevoegen -> 2 minuten /Varoma/ Snelheid 1.
  • De overige ingrediënten toevoegen -> 5 seconden/Snelheid 6, dan de maatbeker afnemen en het kookmandje opzetten.-> 15 minuten/100°/Snelheid 1.

Gehaktballetjes in een schotel doen, de saus er over gieten en opdienen met wit brood

Deel dit recept