Notentaart met spelt of gluten bloem

Ingrediënten:

  • 200 gr. witte spelt of glutenvrije bloem voor gebak
  • 100 gr. ongeraffineerde rietsuiker
  • 1 soeplp. zelf gemaakte vanillesuiker
  • 200 gr. walnoten of hazelnoten
  • 1 tl. Kaneel
  • 200 gr. koude boter
  • 1 ei
  • 250 gr. compote van gedroogde pruimen of frambozen confituur

Bereiding:

  • Doe noten in de meng beker ---> 3 seconden/ snelheid 7
  • Zet apart.
  • Doe boter in de mengbeker ---> 50 seconden / Snelheid 6
  • Voeg suiker, vanillesuiker, gemalen noten, kaneel, bloem en het ei in de mengbeker ---> 5 minuten/ Snelheid 4 tot een glad deeg
  • Leg minstens 1 uur in de frigo.
  • Bekleed de taartvorm met bak papier.
  • Hou een klein beetje deeg over voor over de confituur op compote te leggen.
  • Rol het deeg uit tot de grote van de taartvorm en bekleed hier mee de taartvorm en zorg er voor dat de bakrand ca. 2 cm hoog is
  • Verdeel de spijs over het deeg en  maak van het over gebleven deeg reepjes of rondjes en leg het op de compote of jam.
  • Bak de taart voor spelt bloem 45 minuten op 180° en voor gluten 50 a 60 minuten op 180)

Deel dit recept