Notentaart met spelt of gluten bloem
Ingrediënten:
- 200 gr. witte spelt of glutenvrije bloem voor gebak
- 100 gr. ongeraffineerde rietsuiker
- 1 soeplp. zelf gemaakte vanillesuiker
- 200 gr. walnoten of hazelnoten
- 1 tl. Kaneel
- 200 gr. koude boter
- 1 ei
- 250 gr. compote van gedroogde pruimen of frambozen confituur
Bereiding:
- Doe noten in de meng beker ---> 3 seconden/ snelheid 7
- Zet apart.
- Doe boter in de mengbeker ---> 50 seconden / Snelheid 6
- Voeg suiker, vanillesuiker, gemalen noten, kaneel, bloem en het ei in de mengbeker ---> 5 minuten/ Snelheid 4 tot een glad deeg
- Leg minstens 1 uur in de frigo.
- Bekleed de taartvorm met bak papier.
- Hou een klein beetje deeg over voor over de confituur op compote te leggen.
- Rol het deeg uit tot de grote van de taartvorm en bekleed hier mee de taartvorm en zorg er voor dat de bakrand ca. 2 cm hoog is
- Verdeel de spijs over het deeg en maak van het over gebleven deeg reepjes of rondjes en leg het op de compote of jam.
- Bak de taart voor spelt bloem 45 minuten op 180° en voor gluten 50 a 60 minuten op 180)