Polenta Flatbread

Ingrediënten

  • 100 gr groene of zwarte olijven, ontpit
  • 600 gr meel
  • 10 gr zout
  • 150 gr Polenta (maïsmeel)
  • 40 gr gist
  • 10 gr suiker
  • 120 gr olijfolie
  • 370 gr lauw water
  • 1 eetlepel grof zout

        Bereiding

  • Doe de olijven in de beker -> 5 seconden/Snelheid 5, zet appart
  • Doe de bloem, zout, polenta, gist, suiker, olijfolie en water in de beker  -> 1 ½ minuut/ Stand deeggraantjehttps://www.tmix.be/images/icon_deegstand.png
  • Doe de olijven bij het deeg -> 1 minuut/ Stand deeggraantjehttps://www.tmix.be/images/icon_deegstand.png

Het deeg op een met bloem bestoven plank leggen en verdelen in 10 stukjes en tot flatbread vormen. Strooi zout over de flatbread en laat ze rijzen op een warme plaats.

Bak ze dan in een voorverwarmde oven.

Baktemperatuur 250 °
Baktijd: ongeveer 20 minuten

Tip:

Doe ook eens 6-8 gedroogde tomaten in de beker -> 10 sekonden/ Snelheid 9 en voeg ze samen met de olijven aan het deeg toe.

 

Deel dit recept