Ingrediënten
- 80 gr chocolade chip cookies
- 400 gr koude boter in stukken
- 350 gr suiker
- 450 gr bloem (type 405)
- 4 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 pakje bakpoeder
- 1 kg rabarber in stukken van ongeveer 2cm
Bereiding
- Doe de chocolade chip cookies in de beker -> 5 seconden/ Snelheid 8. Dan uit de beker doen en apart zetten.
- Doe 150 gr boter, 150 gr suiker en 220 gr bloem in de beker -> 15 seconden/Snelheid 6. Dan de streusel uit de beker doen en apart zetten.
- Doe de rest van de boter, de suiker, de eieren en de vanillessuiker in de beker -> 30 seconden/Snelheid 4.
- Voeg de rest van de bloem en de bakpoeder toe -> 1 minuut/kneden
- Een bakvorm invetten of een bakpapier erin leggen, dan de oven (boven/onder) voorverwarmen op 200°.
- Het deeg op de bakvorm leggen en gelijkmatig verdelen, dan met de chocolade chip erover strooien
- Dan de rabarber ook gelijkmatig verdelen en op het einde met de streusel bedekken.
- Op het onderste rooster de taart bakken, 40-45 minuten. Laten afkoelen en in 12 stukken snijden.
Tip: De taart smaakt het beste als ze lauwwarm is en met vers geklopte slagroom