Speltbrood

Ingrediënten:

  • 400 gr( lauw) water
  • 20 gr gist ( verse)
  • 400 gr volkoren spelt
  • 200 gr witte spelt
  • Zout naar eigen keuze
  • 150 gr zaden mengeling van ( vb. zonnebloem pitten , maanzaad,  pompoen pitten, noten… )

Bereiding:

  • Doe het water en de gist samen in de mengbeker ---> 3 seconden/ Snelheid  2 
  • Voeg bloem toe ---> 2 seconden/ Snelheid 2
  • Voeg het zout en de zaden toe. ---> 3 minuten /Snelheid  graantje
  • Doe het deeg uit de pot en kneed het even op.  Laat 1 uur rusten onder plastic folie met handdoek.
  • Bol het deeg even op, leg in de vorm en laat een half uur rijzen.
  • Bak af op 185 ° in de oven.  45 tot 60 minuten afhankelijk van de oven

 

Deel dit recept