Ingrediënten
- ½ bos waterkers
- 100 gr gerookt spek, in stukjes
- ½ ajuin
- 1 knoflookteentje
- 120 gr tomaten, in stukken
- 500 gr water
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gr aardappelen, in stukken
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 1 msp kummel
- 1 doos witte bonen (250 gr), uitgelekt
- Enkele draden saffraan (mag ook vervangen worden door de Tunesische variante)
Bereiding
- Doe de waterkers in de beker -> 10 seconden/Snelheid 5
Apart zetten
- Doe het spek in de beker --> 7 seconden/Snelheid 6, dan 3 minuten/Varoma/Snelheid 1
- Ajuin, knoflook en tomaten toevoegen --> 5 seconden, Snelheid 5
- Water, groentebouillon, aardappelen, kruiden, bonen en saffraan toevoegen --> 20 minuten/100°/ /Snelheid 2
- De waterkers toevoegen --> 1 minuut/90°/ /Snelheid 2 verwarmen
De soep warm opdienen met vers wit brood