Waterkerssoep

Ingrediënten

  • ½ bos waterkers
  • 100 gr gerookt spek, in stukjes
  • ½ ajuin
  • 1 knoflookteentje
  • 120 gr tomaten, in stukken
  • 500 gr water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gr aardappelen, in stukken
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 msp kummel
  • 1 doos witte bonen (250 gr), uitgelekt
  • Enkele draden saffraan (mag ook vervangen worden door de Tunesische variante)

Bereiding

  • Doe de waterkers in de beker -> 10 seconden/Snelheid 5

Apart zetten

  • Doe het spek in de beker --> 7 seconden/Snelheid 6, dan  3 minuten/Varoma/Snelheid 1
  • Ajuin, knoflook en tomaten toevoegen --> 5 seconden, Snelheid 5
  • Water, groentebouillon, aardappelen, kruiden, bonen en saffraan toevoegen --> 20 minuten/100°/ http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/linksom%20roeren.png   /Snelheid 2
  • De waterkers toevoegen --> 1 minuut/90°/ http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/linksom%20roeren.png/Snelheid 2 verwarmen

De soep warm opdienen met vers wit brood

 

Deel dit recept