Crostini met puree van courgette

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 tl suiker
  • 4 el vergine olijfolie extra
  • 12 dunne ciabatta schijven
  • 125 gr buffelmozzarella
  • Blaadjes van 3 takken oregano
  • Blaadjes van ½ bosje peterselie
  • 100 gr room
  • ¾ tl zout
  • 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  • De bakoven voorverwarmen op 200° (boven/onder). De courgettes wassen en boven en onder afsnijden, dan in de lengte doorsnijden en met de gesneden kant naar boven op een met bakplaat met bakpapier leggen. Met suiker bestrooien en met 2 el olijfolie bedruppelen. Dan in de voorverwarmde oven gedurende 15-10 minuten bakken. Tussendoor omdraaien.
  • In de tussentijd 2 el olijfolie in een grillpan verwarmen en de ciabatta schijven aan beide zijden krokant bakken
  • Doe de mozzarella in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5. Uit de beker doen en apart zetten.
  • De courgettes uit de oven nemen en in grote stukken in de beker doen samen met de room, oregano, peterselie, zout, peper en eventueel een beetje olijfolie -> 10 seconden/Snelheid 6.
  • De courgette puree op de geroosterde ciabatta schijven smeren. De mozzarella op de crostini verdelen.

 

Deel dit recept