Gehakballetjes in tomaten saus

 

Ingrediënten:

  • 50 gr wit brood, in stukken
  • 30 g lactose vrije melk
  • 250 gr rundsgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • ½ rode ajuin
  • 1 knoflookteentje
  • 10 gr natuurlijke olijfolie extra
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 200 gr water
  • ½ tl groente-kruiden pasta
  • 1 snuifje suiker
  • 1 rustieke baggette

Bereiding:

  • Doe het wit brood in de beker -> 10 seconden/Snelheid 10
  • Voeg melk, gehakt, ei, mosterd, zout, peper en paprikapoeder toe, ->1 minuut/http://www.patatouille.be/ckfinder/userfiles/images/patatouil/thermomix/deegstand.png
  • Met vochtige handen 10-12 gehaktballetjes vormen en in de varomaschaal leggen. De beker uitspoelen.
  • Doe knoflook en ajuin in de beker -> 5 seconden/120°, met de spatel naar beneden doen.
  • Olijfolie toevoegen -> 3 minuten/120°/ Snelheid 1
  • Tomaten met sap, water, groente-kruiden pasta en suiker toevoegen. De varomaschaal opzetten -> 20 minuten/Varoma/Snelheid 1
  • De saus op smaak brengen, gehaktballetjes toevoegen en opdienen met een baggette  

 

Deel dit recept