Gehaktballetjes in tomaten-olijven saus
Ingrediënten voor de gehaktballetjes:
- 2 knoflookteentjes
- 1 ajuin (gehalveerd)
- 20 gr olijfolie
- 40 gr olijven (ontpit)
- 1 ei
- 1 tl zout
- ¼ tl peper
- ½ tl zoete paprika
- 25 gr paneermeel
- Een beetje olijfolie om te braden
Ingrediënten voor de saus:
- 1 knoflookteentje
- 1 ajuin (gehalveerd)
- 15 gr olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten (800 gr)
- 40 gr groene ontpitte olijven
- 1 blokje groentebouillon
- ½ tl peper
- ¼ tl paprika
- Een beetje rozemarijn (naar smaak)
Bereiding gehaktballetjes:
- Doe de ajuin en de knoflook in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5
- Olijfolie toevoegen-> 2 minuten /Varoma/ Snelheid 1.
- De overige ingrediënten toevoegen -> 1 minuut/Snelheid
- Gehaktballetjes rollen, zo groot als walnoten, en terwijl de saus kookt de gehaktballetjes rondom bruin bakken in de olijfolie.
Bereiding saus:
- Doe de ajuin en de knoflook in de beker -> 3 seconden/Snelheid 5
- Olijfolie toevoegen -> 2 minuten /Varoma/ Snelheid 1.
- De overige ingrediënten toevoegen -> 5 seconden/Snelheid 6, dan de maatbeker afnemen en het kookmandje opzetten.-> 15 minuten/100°/Snelheid 1.
Gehaktballetjes in een schotel doen, de saus er over gieten en opdienen met wit brood